La Gaffeliere je jedním z mála vinařství v Bordeaux, které je již více než čtyři století v rukou stejné rodiny. Hrabě Leo de Malet-Roquefort sám žije v historickém vinařství a řídí ho s pomocí vysoce angažovaného týmu. Terroir Château La Gaffelière se rozprostírá na 25 hektarech a zaujímá svou vinici o rozloze 22 hektarů v jednom kuse mezi kopcem Château Ausone a Château Pavie. Celek orientovaný příznivě na jih dostává ideální sluneční svit, který prospívá révě staré 35 let. Svahy jsou vyrobeny z jílovito-vápencového kamene. Vinice je osázena 80% Merlotem a 20% Cabernet Franc. Sklizeň je ruční, s pečlivým tříděním a následným úplným odstopkováním. Vinifikace se provádí v upravených termoregulovaných nerezových kádích. Jablečno-mléčná fermentace, která následuje, probíhá jak v kádích (50 %), tak v sudech (50 %). Šlechtění se provádí v 50 % nového dřeva celkem 14 až 16 měsíců.