Historicky vojenská vojenská základna, panství bylo dříve známé jako Camfourtet („Camp Fort“) a je jednou z mála obezděných Clos v Saint-Emilion. Jeho jméno změnila rodina Rulleau, která sem v polovině 18. století založila vinařství. Historie Clos Fourtet ve 20. století začíná rodinou Ginestet, která ji koupila v roce 1919, ale nedlouho poté ji prodala výměnou za 40% podíl v zámku Chateau Margaux.
Clos Fourtet byl tedy v rukou Lurtonů, kteří své odborné znalosti uplatnili na pozemku, zvýšili podíl Merlotu, který se lépe hodil do terroiru. Navzdory tak hodnotným investicím prodali v roce 2001 panství údajně za více než 40 milionů liber, přičemž Pierre Lurton pokračoval v práci pro LMVH v Chateaux Cheval Blanc a d’Yquem. Philippe Cuvelier, nový majitel, byl pařížský papírnický magnát, který prodal svou společnost, aby mohl financovat nákup a nešetřit náklady vedení. Kvalita vín se za jeho působení v této nemovitosti reálně zvýšila a vyvrcholila v roce 2009 prvním „dokonalým“ vínem se 100 body RPJ.