Náš ideální vinař v tradiční apelaci, jako je Barolo, má vědecké znalosti vinaření, které jeho předchůdci postrádali, a přitom stále respektuje tradice, které vyvinuli. Sergio Germano je přesně takový vinař a jeho Serralunga Barola nikdy nebudou krémová vína mezinárodního stylu. Skvělé víno se vždy vyrábí na vinici a Sergio dělá většinu práce v terénu sám, s pomocí své ženy Eleny a malého týmu. Některá vína jsou 100% tradiční, vyrobená z dlouhých macerací a velkých sudů, a některá jsou vyrobena ze středně velkých sudů nebo barikových sudů, ale všechna vyjadřují to nejlepší z těchto místních odrůd hroznů. Sergio má vinice ve dvou zcela odlišných oblastech, což mu umožňuje vyrábět neobvyklou škálu druhů vín; kromě klasických regionálních vín jako Barolo, Dolcetto a Barbera vyrábí také jeden z nejlepších italských ryzlinků a několik vynikajících šumivých vín.