Přehrát video

1.DÍL / JAK TO CELÉ ZAČALO

Vítejte u prvního dílu podcastu „Vínofanatici“. Společně se ponoříme do světa vína a představíme vám společnost Erawine s jejím unikátním portfoliem jedinečných vín. Ukážeme vám, jak poznat skutečně kvalitní víno a proč to levné ze supermarketu není tím pravým. Seznámíme vás s vinařem Robertem Voerziem a jeho vynikajícími víny, a na závěr vám doporučíme recept na ravioli plněné králičím masem, který se skvěle hodí k našemu výběru. Těšíme se na společné objevování světa vína!

CO SI O VÍNĚ MYSLÍ FRANTIŠEK

Roberto Voerzio Rocche dell’Annunziata 2008 je plné a elegantní víno s komplexními tóny třešní, tabáku a koření, které se krásně prolínají v harmonické struktuře. Tento ročník nabízí vyváženou kyselinku a jemné třísloviny, což z něj činí vynikající volbu pro milovníky jemných, ale intenzivních vín. Doporučuji nechat rozdýchat alespoň 2 až 3 hodiny.

RONALD O VINAŘI

Roberto Voerzio – modernista a inovátor. Tato energická osoba nenechává nic náhodě. Jeho redukce na vinici, vedení révy a práce mezi řádky jsou nástrojem k dokonalosti. Opravdový terroirista. Fokus na single vinice a vždy její maximální exprese. Jeho vína jsou garancí zážitku.

RECEPT ŠÉFKUCHAŘE LUKÁŠE OTÁHALA

Ravioli plněné králičím masem – v každém kousku těchto ravioli je skrytý příběh italských polí a divočiny, jejichž esence se mísí s jemným králičím masem, provoněným bylinkami a parmazánem.

SUROVINY PRO 5 - 6 OSOB:

2 králičí stehna (celkem cca 600 g)
1 větší mrkev na kostičky
1 řapík celeru na kostičky
1-2 cibule nadrobno nakrájená
Zelenina na vývar
Rozmarýn
Bobkový list
Majoránka
Tymián
120 ml suchého bílého vína
20 g parmazánu
1 vejce
2 polévkové lžíce olivového oleje
200 g másla
20 lístků šalvěje
Domácí těstovinové těsto: 4 vejce, 400 g italské mouky 00
Olej
Sůl
Pepř

POSTUP:

Příprava masa: Opečeme osolená a opepřená králičí stehna a vaříme je spolu se zeleninou na vývar. Maso zbavíme kostí a vývar redukujeme.

Plnění ravioli: Na oleji orestujeme nakrájenou zeleninu, přidáme králičí maso, zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit. Přidáme redukovaný vývar a dochutíme bylinkami. Směs necháme vychladnout a plníme do těsta.

Vaření a servírování: Ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě. Po uvaření je mícháme s hnědým máslem se šalvějí a podáváme s parmazánem.

Zanechte nám svůj kontakt a my se vám ozveme zpět

Pole označená symbolem * jsou povinná.