Roberto Voerzio je jednou z žijících legend Barola.
Roberto se sídlem v La Morra začal v roce 1986 s pouhými několika hektary a cílem produkovat nejlepší Barolo v regionu.
Jeho vinařství se vyznačuje vysokou hustotou výsadeb a extrémně nízkými výnosy (500g/réva). Techniky, které pečlivě uplatňuje ve vinicích, jako je prořezávání, zelená sklizeň a prořezávání hroznů, zanechávají ovoce zralejší a koncentrovanější v příchutích a cukrech při zachování vyvážené kyselosti.
Ve vinařství je považován za klasického ‚modernistu‘ s krátkou fermentací na slupkách, nepřesahující jeden měsíc. S pomocí jeho syna Davida ve sklepě vína zrají ve francouzském dubu barrique a botti, Barolo po dobu minimálně 2 let.
Voerziův perfekcionistický přístup ve vinicích v kombinaci s jeho neutuchající kvalitou produkce a angažovaností v udržitelných postupech činí jeho vína legendárními a jsou široce považována za superlativní výraz ve vinařství.